بازی کبدی

ماسه مناسب ورزش کبدی , ماسه بازی , ماسه بادی , فروش ماسه , ماسه زمین ورزشی , ماسه فوتبال ساحلی , ماسه استاندارد , ماسه مناسب , ماسه , استخر ماسه , میز ماسه , سینی ماسه , ماسه آنتی باکتریال , شن بازی

كبدی یك بازی ایرانی است. اصل و منشاء این بازی بومی و محلی است و این بازی نیاز به قدرت و مهارت داشته و كاملاً ساده و كم خرج می باشد و نیازی به محوطه بزرگ و وسایل بازی ندارد.كبدی از مسابقات آسیایی سال ۱۹۸۲ به صورت نمایشی بازی میشد و پس از آن جزء‌ مسابقات رسمی بازی های آسیایی قرار گرفت.

زمین كبدی :
زمین بازی قطعه زمینی است مسطح با تشك تاتامی با ابعاد ۱۰*۵/۱۲ متر برای مردان كه توسط یه خط میانی به دو قسمت تقسیم می شود،‌ هر نیمه از زمین ۱۰ متر عرض و ۶ متر و ۲۵ سانتی متر طول دارد كه اندازة هر نیمه به عرض ۸ متر و طول ۵ متر و ۵۰ سانتی متر است.به دلیل برخورد زیاد و شدید بازیکنان با زمین،زمین کبدی باید نرم باشد به همین دلیل عمدتا از ماسه و یا فوم پلاستیکی جهت جلوگیری از ضربه به بازیکنان استفاده می کنند.

قوانین و مقررات بازی :
۱٫ هر تیم شامل ۱۲ بازیكن (۷ نفر بازیكن اصلی و ۵ نفر بازیكن ذخیره) می باشد.
۲٫ تعویض در بازی در مواقع تایم اوت پزشكی و تایم مربی مجاز می باشد و محدودیت تعویض وجود ندارد.
۳٫ وقت بازی ۲ وقت ۲۰ دقیقه ای می باشد و در صورت تساوی دو تیم در پایان وقت قانونی پنج حمله از سوی دو تیم و اگر باز هم مساوی شدند حمله یك به یك پیگیری می شود، تا تیم برنده مشخص گردد.
۴٫ وقت استراحت بین دو نیمه، ۵ دقیقه می باشد.

 

قوانین مهم بازی کبدی :
۱٫ طرفی كه برنده شیر یا خط می شود، حق انتخاب زمین یا حمله را دارد و در نیمه دوم زمین باید عوض شود و طرفی كه مهاجمان خود را اول نفرستاده است باید حمله را آغاز كند. بازی در نیمه دوم با همان تعداد بازیكنانی كه در نیمه اول وجود داشته اند ادامه پیدا می كند.
۲٫ در صورتیكه هر یك از قسمتهای بدن بازیكن با زمین خارج از محدوده تماس پیدا كند باید از زمین خارج شود اما هنگام درگیری اگر هر یك از قسمتهای بدن بازیكن یا بازیكنانی كه در محدوده زمین بازی است برخورد كند، وی نباید از زمین خارج شود (قسمت تماس باید در داخل محدوده زمین بازی باشد)

۳٫ در صورتیكه بازیكن در زمان بازی از محدوده زمین بازی خارج شود، وی باید از زمین بازی خارج گردد یا سر داور با اعلام شماره بازیكن به وی دستور خروج از بازی را می دهد در این حالت صورت زده نمی شود و بازی ادامه می یابد.
۴٫ مهاجم می بایست كلمه كبدی را به صورت بلند ادا كند چنانچه او نتواند كلمه مذكور را مكرر ادا كند داور او را با دادن تذكر بر می گرداند و حمله به تیم مقابل داده می شود.

۵٫ پس از برگشت مهاجم به زمین خودش تیم مقابل باید بلافاصله مهاجم خود را روائه حمله نماید. اگر حمله را بیشتر از ۵ ثانیه به تأخیر بیاندازد، سر داور حمله را به تیم مقابل میدهد. بنابراین هر تیم مهاجم خود را تا آخر بازی به نوبت به حمله می فرستد.

۶٫در یك زمان بیش از یك مهاجم نباید داخل زمین حریف شود، چنانچه بیش از یك مهاجم داخل زمین حریف شود، سر داور می بایست دستور دهد همه آنها برگردند و حمله را به تیم مقابل می دهد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *